Ha céljaink összhangban vannak jövőképünkkel és értékrendünkkel, akkor tudunk igazán nagyot és értékeset alkotni, és nem csak magunkért, hanem másokért is tehetünk. Ez ad igazi erőt a folyamatos munkához és fejlődéshez.

Datuk Dr. Lim Siow Jin-t, a DXN alapítóját és elnökét jószolgálati nagykövetté nevezték ki az IIMSAM a ‘The Decade of Action 2020-2030’ elnevezésű program keretében.

A humanitárius támogatás elismeréseképpen az élelmiszerbiztonság, oktatás, egészség fejlesztése terén tett erőfeszítéséért és a béke megőrzéséért.

Az IIMSAM és a DXN egyedülálló támogatási szerződése – spirulinával az alultápláltság ellen – értelmében a spirulina 1 millió gyerekhez jut majd el, 50 kg spirulina havonta, 1 éven keresztül.

Spirulinával az alultápláltság ellen

Kattints a képre a nagyobb méretért!

Mi az IIAMSAM?

Intergovernmental Institution for the use of micro algae Spirulina against malnutrition, azaz magyarul: Kormányközi Intézmény a Spirulina mikroalgák használatáért az alultápláltság ellen.
Hivatalos honlapja: https://iimsam.org/

A világban nagyon sok ember hal meg alultápláltság miatt, és számos olyan ország van, ahol gyermekeket az alultápláltság veszélyezteti, ezért számukra a tápanyagokban gazdag, vitamin- és ásványi anyag szükségleteiket kielégíteni képes élelmiszerekhez való hozzájutás akár élet-halál kérdése is lehet.
Az ilyen esetekben segíthet a spirulina, valamint a különböző hiányállapotok kezelésében is, ezért is hívják szuper élelmiszernek.
Több kutatás bizonyította, hogy a napi rendszerességgel adott spirulina alga javítja a gyermekek egészségét és segíti az éhezés leküzdését.

Sajnos a tápanyaghiány nem csak a fejlődő országokban probléma, ugyanis a fejlett országokban sok gyerek túlsúlyos vagy elhízott. Kutatások kimutatták, hogy a túlzott kalóriabevitel ellenére kifejezetten gyakori, hogy a túlsúlyos gyerekek és felnőttek is vitamin- és ásványi anyag-hiányban szenvednek.
A spirulina azonban ilyenkor is segít mert a benne lévő tápanyagok felszívódása sokkal jobb más élelmi forrásokhoz képest.

Mi a Spirulina?

 • A spirulina egy kék-zöld alga, ami gyakorlatilag az összes, az emberi szervezet számára szükséges és nélkülözhetetlen vitamint, ásványi anyagot, aminosavat, enzimet és fehérjét könnyen emészthető, természetes formában tartalmazza.
 • Ezek a tápanyagok védik, táplálják, méregtelenítik és energiával töltik fel a szervezetet és annak életfolyamatait.
 • Nagyon gazdag ásványi anyagokban: vasat, káliumot, magnéziumot, nátriumot, foszfort és kalciumot is tartalmaz.
 • Emellett vitamintartalma is rendkívüli. A spenótnál például negyvenszer több sejtvédő béta-karotint foglal magában.
 • Egyedülálló komplexitása miatt a Föld legegészségesebb táplálékai közé sorolják a kutatók azóta, hogy újra felfedezte a modern világ.

A szöveg forrása ahol további értékes információkat is olvashatsz.

Miért különlegesen magas minőségű a DXN Spirulina?

 • Datuk Dr. Lim évtizedeken keresztül a legellenállóbb spirulina törzseket választotta ki a továbbtermesztésre.
 • A termesztés ellenőrzött körülmények között a tengervizektől teljesen elszigetelten a DXN bio farmjának mesterséges tavaiban történik, ezért nem éri szennyeződés.
 • A maláj napsütés és magas hőmérséklet biztosítja a megfelelő körülményeket és a magas klorofill tartalmat.
 • A DXN 100%-ban ezt a tiszta spirulinát használja fel készítményeiben. Nem tartalmaz semmilyen mesterséges színezékeket, tartósítószert, hozzáadott íz-és aromaanyagokat.
 • Nem tartalmaz állati eredetű anyagokat, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Jane Yau maláj ganoterapueta és egészségügyi tanácsadó osztja meg több évtizedes tapasztalatait a spirulináról:

A spirulina tehát nélkülözhetetlen tápanyagokkal látja el a szervezünket, nagy segítség azoknak, akik

 • nem jutnak megfelelő élelmiszerhez,
 • akik megfelelő mennyiségű, de nem megfelelő minőségű ételekkel táplálkoznak,
 • sőt még az asztronautáknak is, mert koncentráltan tartalmaz akár egy kis tabletta is a szervezetünk megfelelő működéséhez szükséges fehérjéket, tápanyagokat.

Dr. Dergez Tímea PhD egyetemi adjunktus, kutató tudományos előadása a spirulina sejtszintű hatásairól:

Datuk Dr. Lim Siow Jin mesél a spirulináról és annak hatékonyságáról:

A DXN Spirulina már 10 éve része a életünknek. A gyerekek napi 2 szemet esznek, már egészen kis koruk óta, én pedig napi 4-6-8 szemet fogyasztok. (Időszakonként változó.)
Számos pozitív hatását tapasztaltuk meg az évek alatt, többek között: emésztést javító hatású, energiát adó, könnyebben barnulunk, segíti az immunrendszerünk megfelelő működését.

A DXN Spirulina 3 féle kiszerelésben elérhető:

 1. 50 g-os spirulina por
 2. 120 db-os tabletta – 250 mg/tabletta
 3. 500 db-os tabletta – 250 mg/tabletta

Ajánlott adagolás: napi 2-6 db tabletta
Árlista

A kép forrása: DXN Deustchland

error: A tartalom jogvédett. Ne másold!