Ganoderma

A Ganoderma lucidum gyógygomba az alábbi neveken ismert:

 • ganoderma,
 • japánul: reishi,
 • kínaiul: lingzhi,
 • magyarul: pecsétviaszgomba
A jobb oldali videóban egy gyors, átfogó képet kaphatsz a ganodermáról, és az egyik népszerű felhasználási módjáról, ahogy egyszerűen a hétköznapok részévé válhat a fogyasztása.

A Ganoderma története

A Ganoderma gombafaj története 5000 évre nyúlik vissza.
Az ősi Kínában a gyógyhatású szerek között a Ganoderma olyan sikeresnek bizonyult, hogy hatékonyságát hitelesen bizonyítják a 2000 évesnél régebbinek tartott kínai orvosi leírások. Ebben 365 féle gyógynövényt írtak le
és osztályoztak. A Ganodermát a legjobbak között is a legkiválóbbnak nyilvánították különösen a mellékhatások nélküli gyógyító hatásának köszönhetően.

A kínaiak a gyógynövények királyának tartják, mivel folyamatosan fogyasztható és hosszú, egészséges életet tesz lehetővé.

 

Ganoderma gomba Lingzhi Reishi
Ganoderma füzet DXN Europe Kft. kiadványa

Ha részletesen érdekel a tudományos háttér, az előállítás, a fellelhető hivatalos információk, akkor bátran tájékozódhatsz ebben a kiadványban.

Kattints a bal oldali sárga képre és máris olvashatod a gombák szakértőinek összeállított anyagát!

Szerzők:

 • Dr. Szabó László Gy.
 • Dr. Babulka Péter
 • Fődi Attila

A tudományos ismeretterjesztő füzet célja az, hogy a pecsétviaszgombáról
(Ganoderma lucidum) fontos alapadatokat adjanak közre, illetve segítsenek a természetes gyógymódok iránt érdeklődőknek abban, hogy megérthessék, mit várhatnak és mit nem várhatnak el ettől az Ázsiában évezredek óta használt, majd a múlt század közepétől a nyugati tudományos élet számára is felfedezett gombától.

A füzetből ezeket tudhatod még meg: a ganoderma mikológiai jellemzése, termesztése, a felhasználhatósága, hatóanyagai, és terápiás alkalmazásának lehetőségei.

Végül részletesen bemutatják a felhasznált forrásokat.

Angol nyelven is sok hasznos kutatási eredményt találhatunk a Pubmed oldalán: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=ganoderma  

A ganoderma fontos alkotóelemei:

 1. Szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a Ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a ginszengben (Panax ginseng) található.
 2. Poliszacharidok: Ezek az egyszerű cukrokból álló óriásmolekulák hatékonyan támogatják az immunrendszer optimális működését. Több gomba-poliszacharid esetében a kutatások tumorgátló hatást igazoltak. Japánban az 1970-es évek végétől törzskönyveztek gomba-poliszacharidokat tartalmazó gyógyszereket, melyeket azóta is a klinikai daganatterápia kiegészítéseként (adjuváns terápia) alkalmaznak.
 3. Keserű íz: A pecsétviaszgomba keserű ízéért első sorban a különböző triterpének felelősek. Minél magasabb egy gombafaj triterpén tartalma, az íze annál keserűbb. A Ganoderma triterpén vegyületei antivirális hatásúnak bizonyultak.

 

A Ganoderma igazolt gyógyhatásai

A pecsétviaszgomba kiterjedt és kúraszerű alkalmazása

 1. javítja az immunrendszer működését (immunmoduláns hatású),
 2. segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában,
 3. tumorellenes, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében
 4. májvédő,
 5. kemo- és radiopreventív,
 6. fekély ellenes,
 7. vírusellenes,
 8. magas vérnyomás ellenes,
 9. koleszterin- és trigliceridszint-csökkentő,
 10. vérrögképződést gátló,
 11. antidiabetikus,
 12. antioxidáns

hatású.

Bővebben lásd:
A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum). Összeáll. Dr. Szabó László Gy., Dr. Babulka Péter, Fődi Attila. [2., jav., illusztrált kiad.]. Budapest : DXN Europe Kft., 2012. 36 p. ISBN 978-963-08-3137-6

Melyik ganodermát válasszuk?

A magas minőségű, tiszta, és magas hatóanyag tartalmú gyógygombát érdemes választanunk.

 • Ganodermából több, mint 200 féle létezik, ezért a gondosan válogatott, ellenőrzött, magasa hatóanyag tartalmú gyógygombából készült étrend-kiegészítőket érdemes választani.
 • Nagyon sokat számít a feldolgozási eljárás is. Nem mindegy, hogy az egész gombát ledarálják vagy csak a spórái, a hasznos részei kerülnek feldolgozásra.
 • Fontos, hogy a feldolgozás során a hatóanyagai megmaradjanak, ne sérüljenek.
 • Fontos, hogy a termelés és a feldolgozás során káros és vegyi anyagoktól mentes legyen.

Mindezek figyelembevételével nézd meg, hogy én melyik ganoderma mellett döntöttem.

 

Miért kimagasló a DXN Ganoderma minősége?

A ganodermának több, mint 200 fajtája létezik, amelyeknek nagyon különböző a hatóanyag tartalma, és a belőlük készített porok, kapszulák és tabletták árában is nagy különbségek lehetnek. A DXN alapítója, Dr. Lim, egy speciális folyamatban kiválasztott ezek közül 6 ganoderma fajt, amelyek életképessége és hatóanyag-tartalma a legmegfelelőbb volt.

A hatóanyag-tartalmat az is befolyásolja, hogy milyen korban szüretelik le, és a gomba mely részét hasznosítják. Vannak olyan gombatermelők, akik egyszerűen csak ledarálják az egész gombát, és ezáltal az emberi szervezet számára emészthetetlen részei is belekerülnek a készítményekbe. Más gyártók pedig egyszerűen csak kifőzik, ami azt eredményezi, hogy a hatóanyag-tartalom jelentősen csökken. A DXN által kidolgozott hideg feldolgozási módszer közel 100%-ban megőrzi a ganoderma értékes hatóanyagait.

A DXN által előállított ganoderma készítmények nem csak a gondos kiválasztás, és a kíméletes feldolgozási eljárás miatt olyan hatékonyak. A cég által termesztett 20 kg nyers alapanyagból lesz a folyamat végén 1 kg végtermék, így rendkívül magas koncentrációban tartalmazza a legértékesebb hatóanyagokat.

A DXN egyedülálló technológiával nem csak az érett gomba spórájából, hanem a fiatal, növekedésnek indult gomba fonalaiból is készít termékeket, aminek más hatása van az emberi testre, mint a gombatestből készült ganoderma készítményeknek. Így ugyanabból a gombafajtából két különböző tulajdonságokkal rendelkező készítményt is előállít, amit GL és RG néven hoz forgalomba.

A DXN mindent egy kézben tart – a termesztést, feldolgozást, csomagolást és az értékesítést is.  Ez garancia a folyamatosan ellenőrzött, magas minőségre, és a jó ár/érték arányra.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk több előadást is, amiben szakemberek beszélnek a ganodermáról, hatásairól és tapasztalatokról.

 

Figyelemfelhívás!

Ezekben a videókban a szakemberek oktatási és információs céllal adják át tudásukat, tapasztalataikat és kutatómunkájuk eredményeit. A szakértők által említett gyógygombák, termékek nem gyógyszerek, de sok jó tapasztalat támasztja alá hatékonyságukat az egészségre!

Az itt közölt tartalom nem tekinthető öngyógyításra való felhívásnak. Az öndiagnózis és az öngyógyítás kockázatokat rejt magában. Minden nézőt kérünk, hogy bármilyen betegség, egészségügyi probléma esetén konzultáljon orvosával.

Sem az előadó, sem ezen videót megosztó személy nem vállal felelősséget azért, ha valaki helytelenül értelmezi a videóban elhangzott információkat.

A termékek fogyasztása nem helyettesítheti az egészséges életmódot, a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és a rendszeres testmozgást!

Kérjük olvasd el a bal oldali felhívást a piros jelre kattintva.
A videókat és a további információt ennek tudomásulvételével nézd meg.

Ebben a videóban a DXN cég alapító elnöke, Datuk Dr. Lim  Siow Jin válaszol a ganodermával és a spirulinával kapcsolatos kérdésekre.

Több évtizedes kutatás és tudományos elemzés során Dr. Lim felfedezte a Ganoderma/Lingzhi gomba sajátos előnyeit és hatásait az emberi egészségre vonatkozóan.

Dr. Lim álma az volt, hogy cége létrehozásával a ganodermából készült fantasztikus egészségvédő termékeket elérhetővé tegye az egész világ számára.

Ez ma már valóság, több millión fogyasztják és élvezik a termékek jótékony hatását világszerte.

Ezt a videót kedves csapattársamék a legjobb tudásuk szerint állították össze, felhasználva több korábbi előadást, videót és tudásanyagot. Számos információt összeszedtek arról, hogy mire kell figyelnünk, ha ganodermát szeretnénk fogyasztani.

A videóhoz Dr. Lim egyik korábbi előadását is felhasználták, amiben arról beszél, hogy miért a DXN Ganoderma az egyik leghatékonyabb, és hogyan zajlott a kiválasztási folyamat. Ezt a videót itt tudod megtekinteni: https://youtu.be/dtnH2b02TBA

 

A következő videó előadója a DXN egyik legnagyobb tudással és tapasztalatokkal rendelkező ganoterapeutája Malajziából: Jane Yau.

Az évek alatt számos előadást tartott nekünk, akár személyesen itt Magyarországon, akár online formában. 

A sok előadás közül most kiválasztottam egyet, amiben magyar fordítással hallgathatjuk meg tudását és tapasztalatait a ganoderma alkalmazásáról.

Több ezer európai DXN fogyasztónak segített az elmúlt több, mint tíz évben az egészségük megőrzésében hasznos tanácsaival. Mindig számíthatunk rá.
Hozzáállása, elkötelezettsége, és kedves, szeretetteljes személyisége mindannyiunk számára példaértékű.

Jane Yau tanításait magyar nyelven hivatalos képzésben átadja  Harmath Katalin ganoterápia tanácsadó és tréner, gyógymasszőr, felnőtt szakápoló.
Mi a Ganoterápia?
A ganoderma és egyéb gyógygombák, illetve funkcionális élelmiszerek alkalmazása, az egészség megőrzése érdekében és a kibillent egyensúlyi állapot visszaállítása céljából.
A Ganoterápia alkalmazási területei:
• megelőzés/prevenció
• orvosi kezelések támogatása, krónikus betegségek esetén is
• az orvosi gyakorlat számára visszafordíthatatlannak vagy maradandónak tűnő esetek témaköre

A képzés átfogó ismeretet ad a különböző életkorokban adható ganoterápiás készítmények alkalmazásához, a hatékony dózisok kialakításához.

Végül még egy előadás tudományos, kutatói szemmel: Dr. Dergez Tímea egyetemi adjunktus adja át ismereteit a ganoderma és a spirulina sejtszintű hatásairól.
Gyógygombák egy biológus kutató szemével.

Az előadás elhangoztt 2016. június 11-én.

Ezeken túl még számos magyar és külföldi előadó felvételeiből tudunk tanulni még többet a testünkről, az egészséges életmódról, és az egészséges élelmiszerekről, étrend-kiegészítőkről.
Bár ezeken túl van még valami, ami sokkal hatékonyabb bizonyíték lehet számunkra, ha saját tapasztalatokat gyűjtünk, hogy a mi testünkre milyen hatással van.

A DXN Ganoderma

A DXN kétféle ganodermát forgalmaz, ami  por és kapszula formában is kapható. 

A kapszulák 30, 90 és 360 darabos kiszerelésben elérhetőek.

Az RG (Reishi Gano) a 3 hónapos gombatestből származó gombakivonat, elsősorban a méregtelenítésben segíthet.

A GL (Ganocelium) a Ganoderma Lucidum 14 napos myceliuma (gombafonala). Számos vitaminnal és ásványi anyaggal látja el a szervezetet. 

A ganoderma megtalálható további DXN termékekben: élelmiszerekben: pl. kávéban, teában, és külsőleg használható termékekben pl. fogkrémben, szappanban és kozmetikumokban.

Ganodermás termékek webáruháza

Kedvezményes vásárlás és útmutató

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, a táplálkozásunk kiegészítésére.
A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.

A honlap oldalain található gombakivonatokkal kapcsolatos összegyűjtött információk betegség esetén NEM HELYETTESÍTHETIK A SZAKEMBER MEGKERESÉSÉNEK SZÜKSÉGESSÉGÉT! A termékek nem helyettesítik a változatos étrendet és az egészséges életmódot!

DXM Ganoderma Reishi Mushroom por
error: A tartalom jogvédett. Ne másold!