2018. telén a könyvespolcomat szemléltem, ami tele van sok-sok üzleti könyvvel – s már sokadszorra eldöntöttem, hogy addig nem veszek újat, amíg a már meglévőket nem olvastam el. azért persze, ha ellenállhatatlan vágyat érzek egy-egy könyv után, tuti beszerzem.

Erre a könyvre már nem is emlékeztem, hogy mikor és hogyan került hozzám – valamiért mégis most volt itt az ideje, hogy elmélyedjek benne.

Marshall Goldsmith – Mark Reiter
Ami eddig működött, az nem visz tovább
Hogyan lehetsz még sikeresebb, ha sikeres vagy?

Sőt, mint egy tankönyvnél, fogtam egy szövegkiemelőt és kihúztam, bejelöltem az igazán fontos részleteket, mert érdemes lesz később is belelapozgatnom, és megerősítést nyerni a helyes irányelvekben.

A hivatalos fülszövegből, ami a könyv hátulján található, idemásolok egy részletet:

Goldsmith olyan alapvető magatartási problémákkal foglalkozik, amelyek a siker velejárói. Megoldást nyújt arra a húsz rossz szokásra, ami a vezetők közül sokakat érint és megnehezíti, hogy karrierjük töretlenül fejlődjön. Ezen problémák kezelésére kérték fel a TOP 100 menedzserei a szerzőt.

Foglalkozik a vezetés – ezen belül a kapcsolatteremtés tudományával -, mert az emberi kapcsolatokat tartja az üzleti sikerek egyik legfontosabb feltételének. Az általa kidolgozott módszer hatékonyságát több évtizedes tapasztalat szavatolja. Vérbeli válságkezelőként feloldja a feszültséget, jó útra tereli klienseit, és környezetükkel is elfogadtatja a változást.

Megoldásai nem csak az üzleti életben állják meg a helyüket, de segítségével a magánéleti problémák is orvosolhatók. Akár már a vállalati ranglétra legtetején áll, akár még néhány fok híja van, ez a kötet segítségére lesz a rossz tulajdonságok leküzdésében. Ezután a határ a csillagos ég!

Marshall Goldsmith több mint 150 nagyvállalat vezérigazgatójának volt a személyi trénere. A Forbes a világ öt legismertebb vezetői trénere közé sorolta, 197 országban vált ismertté.
Könyvei bestsellerek, munkáit 28 nyelvre fordították le és több milliós példányban keltek el.
Könyve elnyerte az Év legjobb üzleti könyvének díját.

Kinek ajánlott ez a könyv?

Bár alapvetően hagyományos munkahelyeken, vezető beosztásban dolgozóknak szól, de én, mint üzletépítő vezető is nagyon sokat tudtam tanulni belőle.

Miért?

Mert igen, nagyon sokat jelent a szakmai hozzáértés, a sok éves tapasztalat, de nem csak ezek számítanak igazán – hanem az is hogyan bánik a kollégáival, csapattársaival, ügyfeleivel, a körülötte lévő emberekkel, hogyan tud összedolgozni velük, és mennyire érzik jól magukat mások a társaságában. Az emberi kapcsolatok nagyon sokat számítanak.
Hidd el nagyon sok múlik azon hogyan bánsz másokkal, hogyan figyelsz rájuk, mennyire ismered el őket, és tudsz-e köszönetet mondani, sőt akár tanácsot is kérni tőlük, és bevonni őket a folyamatokba, hogy ők is értékesnek érezzék magukat.

Én mit tanultam belőle?

Miért jó, hogy pont most akadt a kezembe ez a könyv?
Bár alapvetően nagyon empatikus, és odafigyelő vagyok, szívesen törekszek arra, hogy megértsem mások nézőpontjait, és hogy olyan megoldások szülessenek, ami mindannyiunknak jó.

De amikor részletesen írtak a vezetők 20 rossz szokásáról, akkor bizony jó néhánynál magamra ismertem.

Eszembe jutott, hogy pl. vezetői találkozókon is mennyire szeretem elmondani a véleményem, néha “okoskodni”, és megértetni másokkal, hogy én hogyan látom, gondolom, miért fontos ez nekem, nekünk, de ezen érdemes még csiszolni.

Bizony néha az is bennem van, hogy én tudom, gondolom, csinálom a legjobban. Kell is a magabiztosság, de az biztos, az összeadódott tudás, energia a közös munkából mindig sokkal jobb eredményt tud hozni, mintha egyedül csinálnánk bármit.

A Marshall Goldsmith – Mark Reiter: Ami eddig működött, az nem visz tovább könyv megvásárolható ezekben a webáruházakban:

Líra >>>

Üzletikönyv.hu >>>

 

Szívesen járnál velem együtt ezen az úton?
Itt tudod megtenni az első lépést:

Vannak kérdéseid?
Keress meg bátran az elérhetőségeimen!

error: A tartalom jogvédett. Ne másold!