Olyan jó, ha vannak  példaképeink, akikre fel tudunk nézni, akik adnak iránymutatást, és szakértőként hiteles információval szolgálnak számunkra.

Magyarországon új DXN egészség és sport nagykövetek segítik munkánkat.

Ismerjétek meg őket közelebbről.

DXN egészség nagykövet: Dr. Herr Gyula:

Bemutatkozása:
“56 éves vagyok, Nagyatádon élek, és itt, ebben a kisvárosban orvosként dolgozom a városi kórház belgyógyászati osztályán.
Nős vagyok, hat gyermekem van, közülük ketten már önálló családban élnek.
A belgyógyászat után kardiológiából is szakvizsgát tettem.
Ezen a területen, a kardiológiai szakrendeléseimen (is) próbálok segíteni az emberek egészségének megőrzésében, ill. helyreállításában.

A hagyományos orvoslás, a gyógyszergyárak által támogatott “evidence based medicine” világában is kiemelten fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy nem várhatunk el egyetlen gyógyszertől vagy egészségre ható készítménytől sem úgy eredményt, ha egyébként az életmódunkkal nem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy meglegyen a szervezetünk testi és lelki egyensúlya.

Nekem az egyensúly megteremtéséhez az Isten, a család és a sport szeretete az, mely megad egy háromszöget,
melyre mindig fektethető egy olyan sík, melynek horizontjáról messzire, nagyon messzire el lehet látni.

Több mint harminc éve, hogy főszervezője vagyok Magyarország egyik legnagyobb sporteseményének, az eXtremeMan Nagyatád versenyének,
melynek mottója a fent leírt gondolatok mentén fogalmazódott meg: “Az út maga a cél”.

Mindent próbálok megtenni azért, hogy a környezetemben levő emberek felé ezt a gondolatot közvetítsem.

Barátsággal: Dr. Herr Gyula”

A bal oldali kép a 2018-as nagyatádi Ironmanen készült a főszervezővel (3.), a DXN Europe Kft. ügyvezetőjével (1.), és a férjemmel (2.), aki bár már több maratont is lefutott, az Ironmanen most csak kísérő volt.

A 2013. december 14-i DXN üzletépítő szemináriumon Dr. Herr Gyula. belgyógyász-kardiológus, Ironman versenyző már volt előadó ebben a témában:
A Cordyceps és a Spirulina hatásának vizsgálata a sportolók teljesítményére.

Visszatérő kérdés a sportolók és az edzők között, hogy az edzésmunka hatékonyságát mivel és meddig lehet fokozni. A közelmúltban zárult le egy teljesítménydiagnosztikai vizsgálat Nagyatádon, melyben 10 egészséges kézilabdás hölgy vett részt. A sportolókat két véletlenszerűen kiválasztott öt fős csoportba (A és B csoport) válogatva a normál táplálkozás, illetve szokvány edzésmunka mellé adott 2×1 Cordyceps és 2×3 Spirulina hatását vizsgáltuk.
A Cordycepset és Spirulinát szedő sportolók terhelhetősége jól dokumentálhatóan javult.
A teszt részleteiről illetve elméleti hátteréről (szóba jövő hatásmechanizmusok) számolt be előadásában.

Hamarosan egy webkonferencia keretében tudhatunk meg hasznos információkat tőle ebben a témában: a DXN termékek hatása a hobbi sportban.

Közismert, hogy a rendszeres testmozgás az egészséges életmód szerves része, ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy az aktív sportolás csak úgy lehet eredményes, ha közben biztosítjuk szervezetünk megemelkedett tápanyagszükségletét.

A rutinszerűen végzett testedzés hosszú távon is fokozza az anyagcserét, ennél fogva növeli az elégetett kalóriák számát, továbbá meggyorsítja a mikrotápanyagok szervezeten belüli hasznosulását. Utóbbiak számos testi folyamatban kulcsszerepet töltenek be, kezdve például az energia-előállítástól a vörösvértestek képződésén át, a csontozat egészségének és az immunrendszer megfelelő működésének fenntartásáig. Nem utolsó sorban pedig hozzájárulnak az izmok mozgás utáni regenerációjához.

Dr. Herr Gyula DXN termékek hatása a hobbi sportban

Minél intenzívebb tehát a sporttevékenységünk, testünk annál több vitamint és ásványi anyagot használ fel, ezért szükséges gondoskodnunk ezek megfelelő pótlásáról.

E téren nemcsak az energiabevitelre kell több figyelmet fordítani, hanem a vitaminokra és ásványi anyagokra is.
A DXN termékek ebben lehetnek a segítségedre!

Az előadás felvételét itt tudod megnézni:

A DXN sport nagykövete pedig egy különleges hölgy lett.

Ez a közös fotó a DXN 9. születésnapján készült, amiről itt írtam bővebben: dxnsiker.hu/dxn-magyarorszag/9-eves-a-dxn-magyarorszagon

DXN sport nagykövet: Maráz Zsuzsanna

Bemutatkozása:
“Maráz
 Zsuzsanna ultrafutó, edző és a Hospice alapítvány jótékony futója vagyok.

A futás a hobbim, a szenvedélyem és a tanítóm is.

Missziónak tekintem a futás és ezzel az egészséges életmód népszerűsítését.

Négyszer győztem a 221km-es Ultrabalatonon, ahol én tartom a női pályacsúcsot is. Négyszer álltam a görögországi Spartathlon 246 km-es verseny dobogóján, ahol 2018-ban és 2019-ben a dobogó legfelső fokáról hallgathattam meg a magyar himnuszt.
Háromszor választottak meg az év ultrafutójának.

Fantasztikus átszakítani győztesként a célszalagot egy versenyen, de legalább ekkora öröm másokat segíteni a kitűzött céljaik elérésében, inspirálni és mutatni az utat.

Gyakran tartok motivációs előadásokat, ahol bemutatom az utat, amit bejártam, ahogy egy hétköznapi, átlagos nő, család és munka mellett, a hobbifutásból eljut a világ egyik leghíresebb ultrafutó versenyéig, a Spartathlon győzelemig.”

Maráz Zsuzsanna hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/marazzsuzsi

Maráz Zsuzsanna több DXN gyémánt edzője is.
Az Executive Crown Diamond házaspárt a maratonra készítette fel, és azóta is szenvedélyük a futás.

Mészáros Roland pedig fantasztikus eredményeket ér el ultrafutóként.

Legutóbb az Ultra Tisza-tó 130 km-ét teljesítette ennyi idő alatt: 11:37:47 –  5:22/km és az abszolút 2. helyen végzett.

Sokan drukkoltunk neki, és a lenti Facebook csoportban folyamatosan értesültünk a verseny pillanatairól.
A férjem a gyerekekkel elment személyesen is drukkolni.

A DXN-en belül elindult egy mozgalom, ami nem csak az egészséges táplálkozásra, hanem az aktív, sportos életre is inspirál bennünket. A Czérna házaspár indította el, de mindenkinek fontos szerepe van, aki részt vesz benne.

DXN Active life mozgalom

Népszerűsítsd az egészséges életet!
Hiszünk benne, hogy a DXN termékek és a mozgás nagy mértékben javíthatja mentális és fizikai egészségedet!
Oszd meg napi aktív perceidet és motiválj másokat is!
DXN + mozgás = DXN Active Life

Itt tudsz csatlakozni a Facebook csoporthoz: www.facebook.com/groups/oneworldoneactivelife

Na és mi hogyan állunk a sportos élethez?

  • A férjem rendszeresen fut, általában minden másnap 10-15 km-t. Már több maratont is teljesített. Nagyon fontos szerepe van a futásnak az életében, a fittségben, és az egészségmegőrzésben.
  • A gyerekeim május óta kajakozni járnak, és elképesztő módon beleszerettek. A nyári szünetben sokszor délelőtt és délután is járnak edzésre, és hamarosan már az első versenyükre mennek.
  • Én pedig maradtam egyelőre a napi kutyaséltatásnál, és a házi munkánál. 😁 Bár az elmúlt 40 évben sokszor volt része az életemnek a sport (művészi torna, tenisz, síelés, futás, balett, kettlebell, jóga), egy jó ideje már nem vagyok igazán aktív, és ezen szeretnék változtatni.

Az egészséges életmódnak fontos része a helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás.
A boldog, kiegyensúlyozott élethez mindkettő elengedhetetlen, ezért tudatosan kell tennünk érte.

Faragóné Keserű Judit DXN

Legyél Te is DXN csapatunk tagja!
Itt tudod megtenni az első lépést:

Vannak kérdéseid?
Keress meg bátran az elérhetőségeinken!

error: A tartalom jogvédett. Ne másold!