Kókuszolaj, kókuszvaj vagy kókuszzsír?

Ez olyan, mintha azt kérdezném, hogy jég, víz vagy pára – a hőmérséklettől függ.

A kókuszolaj

  • 24-25 fok felett folyékony kókuszolaj
  • szobahőmérsékleten vaj állagú
  • 23 fok alatt pedig zsírrá keményedik.

 

Bio szűz kókuszolaj

Mire használható a kókuszolaj?

  • Étkezésre: önmagában, főzéshez, sütéshez
    “A kókuszolaj könnyen emészthető, növeli az anyagcserét és a segítségével energia termelődik, ami mindig jól jön a szervezet számára. Ez az energia hosszabb ideig is fennmarad, ami ugyancsak nagyon hasznos, főleg a hideg, álmosító napokon.” Forrás
  • Külsőleg: bőrre, testre, hajra
    Ebben a cikkben több ötletet is találhatunk, mint pl. smink lemosásra, hajápolásra, test- és bőrápolásra
    20 módszer a kókuszolaj alkalmazására pl. masszázsra, testápolásra, pakolásra.

“A kókuszzsír gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik.
E célból napi 1-2 evőkanál szűz, tehát nem hidrogénezett kókuszzsírt ajánlott fogyasztani.

Az antibakteriális és gombaölő hatást a kókuszzsír a laurinsav jelenlétének köszönheti, melynek intenzív vírusellenes tulajdonságai is vannak.”
Forrás: A kókuszolaj jótékony hatásai

“A kókuszzsír az egyetlen olyan étkezési zsír, amely nem avasodik meg, 200 fokon oxidálódik, így nem képződnek benne transz-zsírok (ami a szívnek és az ereknek a legnagyobb ellensége) sütés, főzés során. A legmagasabb laurinsav tartalmú zsír.”
Forrás: 15 nyomós érv a kókuszzsír mellett

Kókuszolaj különböző feldolgozásai

  • Bio szűz kókuszolaj

    – a legmagasabb élettani hatásokkal -finomítatlan, nem szagtalanított, hidegen préselt, általában erőteljesen kókuszízű és illatú

  • Hidrogénezett kókuszolaj – A feldolgozási folyamat megváltoztatja az olaj szerkezetét, ezért ez a fajta kókuszolaj a legkevésbé alkalmas étkezésre.
  • Koprából (szárított kókusz húsa) készült finomított, szűrt, fehérített, szagtalanított kókuszolaj – az eljárástól függ, hogy mennyire marad egészséges. Egyes folyamatok azt eredményezik, hogy nem érződik rajta a kókusz, így pl. bármilyen főzéshez használható. Más folyamatok azonban csökkentik értékes hatóanyagait vagy épp mesterséges, káros anyagok kerülnek bele.
    Ezekről bővebben még ebben a cikkben olvashatsz.
Bio szűz kókuszolaj
Bio szűz kókuszolaj
DXN Bio Szűz kókuszolaj

Milyen kókuszolajat és mire használok?

Az én kedvencem a DXN BIO Szűz Kókuszolaj, ami 100% természetes, finomítatlan kókuszolaj.
Az érett, bio kókuszokból hidegen sajtolás technológiával kinyert kókuszolaj, így megőrzi bioaktív összetevőit.

Nagyon örülök, hogy a DXN kínálatában is elérhető bio szűz kókuszolaj. Ez számomra garancia a magas, prémium minőségre.

Épp ezért én ezt alapvetően nem főzéshez használom (bár süteményekbe szoktam rakni, és akkor kellemes kókuszos íze lesz), hanem bekapok 1-1 teáskanállal naponta, illetve reggel szájöblögetést végzek vele.

Elképesztően finom kókusz illata és íze van.

Reggeli olajos szájöblögetés

Ősi ajurvédikus módszer alapján – Kavala Graham

Lépései:

  • Reggel éhgyomorra, ébredés után vegyünk be kb. 1 teáskanál bio szűz kókuszolajat.
  • Öblögessük vele a szánkat, a fogainkat, néhány percig, de nem kell vele gargarizálni és nem szabad lenyelni!
  • Köpd ki, öblítsd ki a szád langyos vízzel és moss fogat ganodermás fogkrémmel és bátran igyál meg 1 pohár vizet ezután.

Miért jó ezt alkalmazni?

Bio szűz kókuszolaj
Bio szűz kókuszolaj

Én már több, mint 10 hónapja használom reggelente, de hamarosan az esti fogmosás előtt is bevezetem. Elképesztően jól segít, hogy egészséges maradjak. Amikor a családban mindenkinek fájt a toroka, én még akkor is bírtam. Napközben is bekapok 1-1 kanállal és egyszerűen elszopogatom. Finom, édes íze van, így még csoki helyett is jól esik.

Szeretnéd te is kipróbálni?

Ezen az oldalon megtalálod a megrendelési lehetőséget és az árlistát: https://dxnsiker.hu/dxn-termekek-online-megrendelese

Itt pedig a kedvezményes vásárlási lehetőségeket: https://dxnsiker.hu/start

Vannak kérdéseid?
Szívesen segítek személyesen is.
Keress meg bátran az elérhetőségeimen!

error: A tartalom jogvédett. Ne másold!