Aki tegnap részt vett a 8. DXN Családi Napon, annak nagyon jó élményekben volt része.

Köszönöm minden résztvevőnek, aki a jelenlétével, csapatjátékával, és bármilyen finomsággal hozzájárult ahhoz, hogy ennyire jól érezzük magunkat együtt.

Mi fél 10 körül érkeztünk a helyszínre, Specht Józsi és Vali már lefoglalták a nagy bográcsot, néhány padot és egy nagy napernyőt. Készült a táborhelyünk. Később hoztunk még több padot, mert egyre többen érkeztünk.

Papp Mariann és Anyukája különleges házi lekvárokkal (birsalma, szőlő, cseresznye, meggy, szamóca, őszibarack…) és finom kaláccsal kínálta a csapatot, és mások is bátran csemegézhettek belőle. Igazán különlegesen finom volt. 🙂

Közben Vali és István felkészítették a pörköltet, és az én ügyes „szakács” férjem igazán pompás ebédet készített a csapatnak, ami az utolsó cseppig elfogyott. (Még volt akinek délután, este is jutott 1-1 tányérral.)

Ittunk Sangriát, finom almalevet, sört is… 🙂 Sokan hoztak savanyúságot, salátákat az ebédhez, Vali pedig csirkemellet sütött még ki frissen.

Többen beneveztek a focimeccsre is,  Mariann igazi kapus szerkót öltött magára, így ő lett a  „Királyné”. 🙂

3:1-re meg is nyerték a meccset.

A Pusztaolimpián is részt vett csapatunk több tagja – DXN All Stars néven, és megnyerték a versenyt!!!

Kaptak oklevelet és pezsgőt is. Szívből gratulálunk! 🙂

Józsiék egyik csapattársa rengeteg jégkrémet hozott, így egész nap lehetett fogyasztani kedvünkre, kipróbálni a különböző ízeket.

Fazekas Szandra pedig igazán különleges sütivel nevezett az édes süti versenyre, és mi olyan szerencsések voltunk, hogy a csapatnak külön készített, és valóban mennyei volt!

Több zsűritag szerint az övé volt a legjobb, de 1 ponttal sajnos lecsúszott az első helyről, de ahhoz is gratulálunk! A blogbejegyzésében meg is osztja a receptjét velünk: http://fitokucko.blogspot.hu/2016/08/suti-megmerettetes.html

 

Farkasné Kata is különleges mákos-meggyes kosárkával és sajtos rúddal nevezett a versenyre, és nagy örömünkre a csapatnak is bőven jutott belőle. 🙂

 

Saját családi almalevet is kaptunk Magditól, az unoka (Kadosa) neve után Kadó almalé.

Sós sütemény kategória 2. helyezett – Farkas Mihályné Kata: Ganodermás sajtosrúd recept

Hozzávalók:

30dkg liszt( Nagyi liszt-15dkg, és-15dkg zabpehely liszt)
25 dkg vaj,
1 teáskanál só
2 ek tejföl

 

Ezeket összegyúrjuk és fél-egy órára hűtőbe tesszük.

Majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük egy egész tojással , a tetejére reszelt sajtot szórunk majd 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, és ha 80 fokra lehűlt a tetejét megszórjuk ganoderma porral.

Egész nap sokat beszélgettünk, kicsit szakmai dolgokról, kicsit az életről… Sokan úszkáltak a medencében, napoztak vagy egy jót pihentek az árnyékban.

A nap zárásaként még a ping-pong meccseket lejátszották, és nagy örömünkre Major Marika nagyfia Major László lett a nyertes, aki a Puszta Olimpián Petrányi Lajossal együtt húzó emberek voltak. 🙂

 

Végül mi 20 órakor, utolsóként hagytuk el a helyszínt.

Hálás vagyok, hogy ilyen fantasztikus csapatba tartozunk, és hogy az életünk részeivé váltak ilyen nagyszerű, szeretnivaló emberek.

 

 

A 8. DXN Családi nap videóját is elkészítettem, ami nagyon sok szívmelengető pillanatot ad vissza:

Nagyon jó volt veletek, és sok jó közös élmény vár még ránk! 🙂 

error: A tartalom jogvédett. Ne másold!