Mi az Ultrabalaton 2021?

2021-ben 15. alkalommal rajtolt el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.
Hivatalos oldal: https://ultrabalaton.hu/

Hogyan csöppent be az én életembe?

A férjem, Faragó István már kétszer lefutotta csapatban, és most a harmadik alkalommal a „DXN színeiben” teljesítette ezt a távot. Mindig elképesztő lelkesedést és töltetet adott neki, végén pedig elképesztő boldogságot az eufórikus, közös célbaérkezés.Most nem csak az ő beszámolóján keresztül, hanem az egész DXN csapat segített, hogy mi is részesei legyünk, akik csak otthonról, telefonról vagy laptopról követték az eseményeket. Ezeket szedem itt most össze egy csokorba.

DXN Active Life Mozgalom

A DXN-en belül már évek óta egyre többen inspirálódnak az aktív mozgásra, ami az egészséges élethez nélkülözhetetlen.

A futás is egyre népszerűbb lett, és sokan egyre komolyabban vették, rendszeres futásokkal, profi edzővel és egyre nagyobb távokkal, maratonokkal.

Az egyik legsikeresebb európai DXN vezetők, a Czérna házaspár is fantasztikus fejlődést ért el ezen a területen, és az első maratonjuk lefutása után újabb céljuk lett, hogy csapatban körbefussák a Balatont.
Ehhez nagyon lelkesen leadták a nevezést, összeszedték és összefogták a csapatot, és mindent leszerveztek.
A központi cég pedig DXN Active Life pólóval és sapkával támogatta a futókat.

A 2021. május 14-16. közötti időszakban azonban a verseny a Covid helyzet miatt elmaradt és 2021. október 1-3. között került megrendezésre.

DXN5 csapat start előtt

DXN Csapatok az Ultrabalatonon

A DXN színeiben 2 csapat is indult.

Az első csapat neve: DrinX&ruN

Végül 10 fős csapatként teljesítették a távot.
(1 fő betegség miatt nem tudod ott lenni, akit már nem tudtak mással helyettesíteni.)
Az eredeti cél az volt, hogy 24 óra alatt sikerüljön és végül 22 óra 50 perc 51 másodperc alatt értek célba.
Rajt: 2021.10.02. 11:07:55
Cél: 2021.10.03. 09:58:46.7

Külön sokat jelentett, hogy két DXN-es csapattársunk is erősítette ezt a csapatot.

1. Farkasné Kata, aki férje, Misi segítségével az utolsó hetekben készült fel „beugróként” a 2 x 8 km-es távra, és fantasztikus energiával, lelkesedéssel lett meghatározó tagja a csapatnak.

2. Dormán Györgyöt pedig sokan úgy is ismerik, mint a jótékony futó: https://www.jotekonyfuto.hu/

Aktívan, lelkesen, és teljes erőbedobással vett rész ő is a saját távjai teljesítésével. A felkészülés során sokszor hajnali órákban rótta a  km-ket, mert munka és család mellett nem mindig könnyű beilleszteni a rendszeres futást, de ezt is sikerült megoldania.

A többi futótársank is megvan a maguk története. Sokuk felkészülését a Facebook profiljukon és a One World One Active Life Facebook csoportban követtem végig, akinek bárki tagja lehet, aki szeretne egy inspiráló, mozogni vágyó, egymást megerősítő csoport tagja lenni.

Specht Józsi és Vali pedig vállalták, hogy a helyszínről tudosítanak és a DXN Csapatok az Ultrabalatonon oldal élőben lehettünk részesei az eseményeknek.

Először az első induló csapat bemutatását, startját, és az első váltó pontokat közvetítették nekünk:

A második csapat neve: DXN5

Akik végül 4 fős csapatként teljesítették a távot.(Spanyolországból nem érkezett meg az 5. résztvevő.)
Mészáros Roli így dupla távolságot (kb. 86 km-t futott), Tündi, Szabi és István pedig kb. 1-1 maratonnyival járultak hozzá.
Mind óriási teljesítmény!
18 óra 53 perc 40 másodpercre volt szükségük a 216 km lefutásához.

Rajt: 2021.10.02. 16:49:41.6
Cél: 2021.10.03. 11:43:21.6

Őket is követhettük élőben Specht Józsinak és Valinak köszönhetően:

Az esemény után két beszámolót is meghallgathattunk.

Az első a Sikerek nyomában hétfőn este (a Facebook leállás miatt csak másnap került ki a ZOOM-os felvétel): https://www.facebook.com/sikereknyomaban/videos/287616616510204

Szerdán este pedig a Dobbantó csoportban hallgattuk meg a beszámolót. Amit itt tudsz megnézni, ha már a Facebook csoport tagja vagy. Ha még nem, akkor szabadon kérheted a csatlakozást: https://www.facebook.com/zoltan.bojtos/videos/611017063606297

DXN csapatok - Ultrabalaton 2021

Úgy írtam ezt a beszámolót, hogy én nem voltam aktívan része a futásnak, de a tudósításoknak, beszámolóknak és a férjem személyes elbeszélése alapján átéltem velük egy részét.

Jó látni, hogy milyen sokat jelentett nekik nem csak a verseny, hanem a felkészülési időszak, a csapat ereje és a mozgás.
Hogy lesz-e valaha komoly szerepe a futásnak az életemben, most még egyáltalán nem látom. Bár lett egy kiváló futócipőm, de az most még csak a napi kutyasétáltatáshoz használom.

Minden elismerésem azoknak, akik rendszeresen sportolnak, legyen bármi is az, és örömet találnak akár csak a napi kikapcsolódásban vagy a nagyobb, versenyszerű kihívásokban. Hajrá!

Legyél Te is DXN csapatunk tagja!
Itt tudod megtenni az első lépést:

Vannak kérdéseid?
Keress meg bátran az elérhetőségeimen!

error: A tartalom jogvédett. Ne másold!